DOBRODOŠLI V HERBAL GLAMPING RESORTU, SVOJEM ZELIŠČNEM RAJU!

Osnovne informacije

PRIHOD

od 14. ure

ODHOD

do 10. ure

NASLOV

Ter 42, 3333 Ljubno ob Savinji

ZAJTRK

med 8. uro in 10. uro

VEČERJA

med 18. uro in 21. uro

številka recepcije

+38651 611 777

WIFI IME

WiFi Herbal

WIFI GESLO

Herbal2015

Elektronski naslov

herbal@charmingslovenia.com

Hišna restavracija

Samo za goste resorta. Med 18h in 21h

Recepcija (delavnik)

med 8. uro in 20. uro

Zeliščni wellness

Samo za goste resorta. Med 12h in 21h

O NAS

Blagovna znamka Charming Slovenia pod svoje okrilje združuje glamping resorte, ki s svojo vizijo in izvedbo uvajajo višje, zahtevnejše standarde na področju glamping turizma.

Herbal glamping resort Ljubno je trajnostno naravnani resort.

Odkrijte največje darilo – naravo.

Načini, kako se obnašati okolju prijazno:

v naši restavraciji ne boste opazili plastičnih izdelkov za enkratno uporabo

pozorni smo na porabo elektrike (konsistentno ugašanje luči) in vode (varčna poraba pitne vode in brisač)

zajtrk pripravljamo iz svežih, organskih proizvodov lokalnega izvora

ločujemo odpadke

TLORIS RESORTA

NAMESTITEV

Glamurozni šotor z dvema zakonskima posteljama

Glamurozni šotor z dvema zakonskima posteljama

Poleg arhitekturne dovršenosti vas bo notranjost glamping šotora navdušila, bivalno in tehnično, z najvišjim nivojem prestiža in s popolno zasebnostjo.

Oprema v glamuroznem šotoru: 2 zakonski postelji, kavč, kopalnica, gretje, mini bar, TV, brezžični internet, sef, toaletni prostor, lasten jacuzzi na prostem. V ceno sta všteta parkirišče in uporaba savne ter naravnega bazena ves čas bivanja. Zajtrk je vključen v ceno.

CENIK

JUNIJ, JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

280 EUR / 1-2 OSEBI

350 EUR / 3-4 OSEBE

Minimalno število nočitev: 2 Cena v primeru 1 nočitve 20 % višja

Doplačilo dodatnega ležišča: 40 EUR na noč

Obvezno doplačilo turistične in promocijske takse: 2 EUR/odrasli/noč in 1€/otroci 7-18 let/noč

Zgodnja prijava (pred 14. uro): 50,00 EUR
Pozna odjava (do 16. ure): 50,00 EUR

MAJ, OKTOBER

250 EUR / 1-2 OSEBI

300 EUR / 3-4 OSEBE

Minimalno število nočitev: 2 Cena v primeru 1 nočitve 20 % višja

Doplačilo dodatnega ležišča: 40 EUR na noč

Obvezno doplačilo turistične in promocijske takse: 2 EUR/odrasli/noč in 1€/otroci 7-18 let/noč

Zgodnja prijava (pred 14. uro): 50,00 EUR
Pozna odjava (do 16. ure): 50,00 EUR

ŠOTORI

Šotor 1: PETERŠILJ

Botanično ime Petroselinum prihaja iz grškega imena za kamen, ki je »petro« in je bilo peteršilju dano, ker je bil odkrit na kamnitem pobočju v Grčiji. Čeprav stari Grki peteršilja niso uporabljali pri kuhi, je bil peteršilj poznan kot simbol pozabe in smrti ter kot pogrebno zelišče.

Zdravilni učinki:
Peteršilj vsebuje ogromno pomembnih hranil, ki so polna antioksidantov. Vsebuje proti kancerogene sestavine. Poln je hranil, ki varujejo oči in zdravje srca. Ekstrakti peteršilja imajo antibakterijske značilnosti. Kot zanimivost, to zelišče pomaga pri osvežitvi zadaha in lahko med kuhanjem žvečite vejico peteršilja za prijeten zadah.

Šotor 2: OGNJIČ

Uporabljali so ga stari Rimljani in Egipčani. Mislili so, da pomaga proti staranju. V starem Rimu so ognjičevo juho pripravljali za izboljšanje razpoloženja. Latinsko ime je Calendula officinalis. Koncept Kalendule pomeni prvi dan v mesecu. V srednjem veku so verjeli, da imajo ognjičevi cvetovi magične moči. Rože so polagali pod posteljo, saj so mislili, da lovijo sanje in jih varujejo med spanjem. V Indiji so ognjič polagali na oltarje.

Med Ameriško državljansko vojno so ognjič uporabljali za oskrbo velikih odprtih ran.

Med vsemi imeni, pod katerimi poznamo to rožo, je tudi ime »vremenar«. Če se oranžni cvetovi ne odprejo do osme ure zjutraj, pomeni, da bo deževalo.

Zdravilni učinki:

Za domačo nego kože (mazilo lahko uporabljamo za blažitev sončnih opeklin, bradavic, ugrizov, aken in razdražene kože ter že delno zaceljenih ran, suhe kože in žuljev).

Čaj za blaženje prebave (za blaženje simptomov, ki jih povzročajo vnetne bolezni črevesja. Ognjiče čaj je tudi učinkovit za zdravljenje gastritisa, želodčne kisline in čirov, pomaga tudi pri trebušnih in menstrualnih krčih. Zmanjša vnetje in škodo prostih radikalov). 

Šotor 3: MELISA

Vsakdo, ki želi biti srečen, mora posaditi rožo, skrbeti za njo zase in za druge; in vsakdo, ki želi biti pomirjen, ne sme pozabiti na meliso. Ime zelišča je grškega izvora in pomeni čebelo. Poznano je, da melisa privablja čebele, zato jih čebelarji sadijo okoli čebelnjakov.

Zdravilni učinki:
Melisa je zelo varno zelišče, stranski učinki so nepoznani. Pomirja in blaži bolečino. Popolna je za dodatek k pijači, pri pripravi naravnega soka ali za dodatek k sladicam. Prav tako zdravi tudi depresijo.

Šotor 4: ŠENTJANŽEVKA

Zapisi o uporabi šentjanževke obstajajo že zadnjih 2000 let, že od starih Grkov. Grško ime zelišča je Hypericum perforatum, ki pomeni »čez prikazen«, saj so verjeli, da je zelišče zlobne duhove tako užalilo, da so le ob njegovem vonju izginili. Legende o tem zelišču imajo vse podobno temo.

Zdravilni učinki:
Zdravi kožo (poškodbe kože in njeno razdraženost, ki so jo povzročile ureznine, lahko zdravimo s šentjanževim oljem). Pomaga nadzirati anksioznost, nihanja razpoloženja v menopavzi in je na splošno koristna pri uravnavanju hormonskega ravnovesja.

 

Šotor 5: VINSKA RUTICA

V starih časih je bila vinska rutica pomembno kulinarično in medicinsko zelišče. V Bibliji je omenjena po svojem grškem imenu Peganon. Vinska rutica je bila pogosto kulinarično zelišče starih Rimljanov in je bila pogosto uporabljena v pekoči pasti, v kateri so bili česen, trdi sir, koriander in semena zelene in listi vinske rutice. Botanično, latinsko ime Ruta prihaja iz grščine, prevajamo jo kot »osvoboditi«, saj je bila prav tako uporabljena kot glavna sestavina v mešanicah, ki so bila uporabljene kot zdravilo pri zastrupitvah.

Zdravilni učinki:
Olje vinske rutice lahko uporabljate pri negi las za sijaj in zdravje. To je popoln recept za zdravljenje poškodovanih las.

Vinska rutica je učinkovita pri blaženju histeričnih in epileptičnih napadov, saj ima pomirjevalne učinke. Pomaga pri umirjanju in sproščanju živcev in povzroča otopelost, saj ima nevrotoksične sestavine.

Je dober inteticid. Vinska rutica blaži vnetja, ki jih v večini povzroča artritis. Rutica je poznana kot zdravilo pri zastrupitvah. Zelo učinkovita je proti nevrotoksinom.

Šotor 6:  PEHTRAN

Ime pehtran lahko izvira iz francoske besede estragon ali arabske besede tarkhum in latinske besede dracunculus. Vse besede pomenijo »mali zmaj«.

V starih časih so verjeli, da lahko pehtran iz telesa potegne kačji strup in ozdravi steklino.

Zdravilni učinki:
Stimulira apetit. Blaži bolečine v sklepih. Ohranja krvni obtok in preprečuje telesni vojn. Stimulira menstrualni tok in osveži razum ter misli. Zmanjšuje tveganje za kardiovaskularne bolezni. Zmanjšuje sladkor v krvi in blaži zobobole.

Šotor 7: DOBRA MISEL

Dobra misel ima zelo dolgo zgodovino, ki sega tisoče let nazaj. Med grškimi in rimskimi čas je bila ena od najbolj uporabljenih zelišč v medicini. Ime prihaja iz grščine. Je kombinacija grških besed oros in ganos, ki skupaj pomenita »veselje gora«. Verjeli so, da dobra misel prihaja iz grških gora, italijanskih gora in gora drugih mediteranskih držav, kar pomeni, da ime več kot ustreza.

Zdravilni učinki:
Zahvaljujoč visoki vsebnosti carvacrola olje dobre misli pomaga pri boju proti nekaterim bakterijam. Olje pomaga tudi pri kroničnih bakterijskih težavah. Olje dobre misli je tudi močno zdravilo proti glivicam, saj vsebuje veliko timola (kandida). Če olje nanašamo na poškodovano kožo, se bo ta zacelila veliko prej.

Šotor 8:  MATERINA DUŠICA

Sloves materine dušice kot zdravilnega zelišča sega tisoče let nazaj. V času Rimljanov je bilo znano, da je zauživanje materine dušice pred in po obroku človeka varovalo pred strupi.

Materino dušico so prav tako povezovali s pogumom in močjo. Rimski vojaki so si v znak spoštovanja izmenjavali vejice materine dušice. Grki in Rimljani so v svojih templjih in domovih prižigali to zelišče, da bi jih očistili in zbudili pogum v tistih, ki so ta vonj vdihovali.

Zdravilni učinki:
Materina dušica je velikokrat uporabljena v kremah proti aknam in v milih za obraz. Zelo koristna je tudi pri zdravljenju glivic na nogah. Zelišče stimulira rast las in kontrolira krvni pritisk. Ena pomembnejših lastnosti materine dušice je blaženje menstrualnih krčev in drugih krčev v telesu. Izboljšuje vid in spodbuja imunski sistem.

Šotor 9: ŠETRAJ

Zelišče za srečo, ki nas stimulira. Šetraj je popularno zelišče v Atlantski Kanadi, kjer se uporablja enako, kot se drugod žajbelj. Je glavna sestavina v prelivih za meso (purana, gos ali raco). Poletni šetraj je značilno zelišče Provanse. Uporablja se tudi kot začimba za pečeno meso na žaru, prav tako pa tudi v enolončnicah in omakah.

Zdravilni učinki:
Ljudje šetraj jemljejo za kašelj in boleče grlo. Pomaga pri prebavni težavah, krčih, vetrovih, driski, slabosti in izgubi apetita. Ljudje, ki trpijo za sladkorno boleznijo, ga jemljejo zaradi nenehne žeje. Uporablja se tudi kot tonik in je afrodiziak, ki povečuje libido.

Šotor 10:  ŽAJBELJ

Najstarejši zapisi o zdravilnih značilnostih žajblja nas popeljejo 4000 let v preteklost.

V faraonovih grobnicah so žajbelj uporabljali kot eno glavnih sestavin za balzamiranje, saj niti en faraon ni mogel prestopiti v onostranstvo brez tega zelišča.

Stari Rimljani so žajbelj smatrali za sveto zelišče in so pred nabiranjem vedno izvedli poseben ritual. Uporabljali so poseben nož, ki ni bil narejen iz železa, da ne bi poškodovali žajblja. Nabiralci so morali biti oblečeni v čista oblačila in imeti čiste noge ter so morali pred nabiranjem ponuditi žrtev v hrani.

Žajbelj je eno redkih zelišč, ki lahko nadomesti antibiotike. Ker so antibiotike izumili šele leta 1928, je bil žajbelj v preteklosti velikokrat meja med življenjem in smrtjo.

Zdravilni učinki:

Žajbelj ima veliko vitaminov in mineralov. Vsebuje veliko hranil, še posebej vitamina K, kljub temu, da nima veliko kalorij. Ena čajna žlička (0,7 g) vsebuje 10 % dnevnega vnosa vitamina K. Žajbelj ima antibakterijske lastnosti, ki ubijajo mikrobe, ki povzročajo zobno gnilobo. Študije pravijo, da žajbelj izboljšuje spomin, možgansko funkcijo in simptome Alzheimerjeve bolezni.

IZKUSITE ČAROBNI SVET ZELIŠČ

Zeliščna savna

V savni svoje telo očistite toksinov in se predajte zeliščnim vonjavam, ki bodo poskrbele, da bodo vsa vaša čutila del te pravljične zgodbe. Uporaba zeliščne savne je vključena v ceno nočitve.

Ponudba: finska savna in finska zeliščna savna

Odpiralni čas: med 8. uro in 21. uro (ob predhodni rezervaciji na recepciji vsaj 30 minut)

Zeliščne masaže

V wellnessu si privoščite kanček razvajanja in se predajte rokam naših izkušenih maserjev. Poleg čudovitega vonja zelišč lahko blagodejnost zelišč občutite na lastni koži. Sprostite se na masaži ali negi obraza.

 • Herbal masaža z vinsko terapijo, 60 min, 65,00 EUR
 • Klasična masaža z mandljevim oljem, 45 min, 45,00 EUR
 • Herbal masaža z rižem in zelenim čajem, 60 min, 55,00 EUR
 • Herbal hišna masaža z rižem, zelenim čajem in zeliščnimi snopki, 80 min, 85,00 EUR
 • Razstrupljevalna drenaža telesa, 60 min, 69,00 EUR
 • Hišna masaža za otroke, 30min, 25,00EUR

Odpiralni čas: po predhodni rezervaciji na recepciji vsaj 1 dne

Naravni bazen

Na vroč poletni dan se ohladite s skokom v idilični naravni bazen, v katerega ne dodajamo nobenih kemikalij – prijazno do vas in do narave.

Odpiralni čas: od 9. ure do 21. ure

OSTALE AKTIVNOSTI

KAJ POČETI V HERBAL GLAMPING RESORTU LJUBNO IN OKOLICI

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Najem električnih koles v Herbal glamping resortu

 

Rafting po reki Savinji, Kamp Menina

Kayak sit on top po reki Savinji, Kamp Menina

 

Ballyak po reki Savinji, Kamp Menina

Canyoning Cuc, Kamp Menina

Stand up paddling (SUP), Kamp Menina

Stand up paddling (SUP) na divji vodi, Kamp Menina

Adrenalin park, Kamp Menina

Zip line Golte

Paragliding

Vodeni pohodi, Herbal glamping resort

Vodeni kolesarski izleti

Ježa konjev na ranču Islander

OGLEDI

Obisk Mozirskega gaja, park cvetja, Mozirje

Ogled muzeja premogovništva Slovenije, Velenje

Velenjski grad in Muzej Velenje

Stari grad Celje

Mesto pod mestom, Celje

KULINARIKA

Gostilna, pizzerija Pr' Kumru, Ljubno

Gostišče Pevc, Ljubno

oddaljenost: 4,5 km, 6 min

Okrepčevalnica Ribiški dom, Ljubno

Šport center Prodnik, Ljubno

oddaljenost: 6,6 km, 8 min

Zmajeva votlina in 7 burger, Nizka

Zmajeva votlina in 7 burger, Nizka

Hiša Raduha (slow food), Luče

oddaljenost: 13,2 km, 15 min

Restavracija Gaj Mozirje

Restavracija Lesnika Mozirje

CHARMING PRODUKTI

Verjamemo, da je tudi hotelska kozmetika lahko dobra – pripravili smo jo v prepričanju, da ustreza Vam in naravi. Kozmetiko lahko naročite tudi na prag vašega doma. Stekleničkam bomo dodali semena medonosnih rastlin, ki bodo pomagala pri ohranjanju čebel. V rjavih stekleničkah sta skrbno shranjeni medena linija za lase in zeliščna linija.

PONUDBA JEDI HERBAL RESTAVRACIJE

Dnevni meni je na voljo na recepciji Herbal glamping resorta Ljubno.

Od oktobra do maja ponujamo dnevne menije, ki so na voljo v recepciji.

Enkrat tedensko je na voljo poseben meni, ko se jedi pripravlja v kopi.

Ceniki posebnih ponudb in dnevnih menijev so dnevno objavljeni v recepciji.

Snovi ali proizvodi, ki povzročajo alergijo ali preobčutljivost:

1.Žita, ki vsebujejo gluten 2. Raki in proizvodi iz rakov 3. Jajca in proizvodi iz jajc 4. Ribe in proizvodi iz rib 5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz arašidov 6.Zrnje soje in proizvodi iz soje 7. Mleko in mlečni izdelki (vsebujejo laktozo) 8. Oreški 9. Listna zelena in proizvodi iz nje 10. Gorčično seme ali proizvodiiz njega 11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega 12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji (več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2) 13.Volčji bob in proizvodi iz njega 14. Mehkužci in proizvodi iz njih

PONUDBA PIJAČE HERBAL RESTAVRACIJE

PENINE IN ŠAMPANJCI

Zlata penina brut nature - RADGONSKE GORICE

0,75l, 12% vol. // 0,75l: 42,00 eur/0,10l: 5,60 €

Penina Medot Brut 48

0,75l, 12,5% vol. // 0,75l: 68,00 eur,/0,10l: 9,00 €

Penina Bjana Rose

0,75l, 12% vol. // 0,75l: 83,00 eur/0,010l: 11,00 €

Champagne AYALA Rose Majeur

0,75l, 12% vol. // 0,75l: 127,00 €

Champagne AYALA Brut Majeur

0,75l, 12% vol. // 0,75l: 85,00 €

Champagne Brut Premier - ROEDERER

0,75l, 12% vol. // 0,75l: 127,00 €

Penina Frelih Rose Brut

0,75l, 11,5% vol. // 0,75l: 30,00 eur,/0,10l: 4,00 €

VINA ROSE

Rose - BATIČ

Polsuho rose 0,75l, 2018, 12,5% vol. // 0,75l: 39,00 €/0,10l: 5,20 €

Rose – Dar sonca

Suho rose 0,75l, 2019, 13,5% vol. // 0,75l: 24,00 €/0,10l: 3,20 €

RDEČA VINA

Modra frankinja Mačkovci - MAROF

Suho rdeče 0,75l, 2013, 14% vol. // 0,75l: 85,00 €

Modri Pinot Vipava valley - TILIA

Suho rdeče 0,75l, 2017, 13,5% vol. // 0,75l: 24,00 €/0,10l: 3,20 €

Mezzo Forte - SANTOMAS

Suho rdeče 0,75l, 2015, 14,5% vol. // 0,75l: 39,00 €/0,10l: 5,20 €

Cabernet sauvignon Amfora - ERZETIČ

Suho rdeče 0,75l, 2015, 14% vol. // 0,75l: 91,00 €/0,10l: 12,00 €

Cabernet sauvignon - KRISTANČIČ

Suho rdeče 0,75l, 2017, 13% vol. // 0,75l: 36,00 €/0,10l: 4,80€

Cabernet sauvignon – DAR SONCA

Suho rdeče 0,75l, 2019, 13,5% vol. // 0,75l: 24,00 €/0,10l: 3,20 €

Pavo rdeče - KRISTANČIČ

Suho rdeče 0,75l, 2017, 13% vol. // 0,75l: 43,00 €/0,10l: 5,80€

Angel rdeče – BATIČ

Suho rdeče 0,75l, 2018, 14,5% vol. // 0,75l: 87,00 €/0,10l 11,60 €

Steyer Mark Cuvee – STEYER

Suho rdeče 0,75l, 2013, 14% vol. // 0,75l: 36,00 €/0,10l: 4,80 €

BELA VINA

Sauvignon – VERUS

Suho belo 0,75l, 2018, 12,5% vol // 0,75l: 31,00 €,/0,10l: 4,20 €

Šipon - VERUS

Suho belo 0,75l, 2017, 13% vol. // 0,75l: 31,00 €,/0,10l: 4,10 €

Renski rizling - VERUS

Suho belo 0,75l, 2017, 12,5% // 0,75l: 31,00 €,/0,10l: 4,10 €

Sivi pinot - TILIA

Suho belo 0,75l, 2018, 13,5% vol. // 0,75l: 29,00 €/0,10l: 3,80 €

Malvazija - SANTOMAS

Suho belo 0,75l, 2017, 13,5% vol. // 0,75l: 31,00 €/0,10l: 4,10 €

Angel belo - BATIČ

Suho belo 0,75l, 2016, 14% vol. // 0,75l: 68,00 €/0,10l: 9,00 €

Sivi pinot Epoca - FERDINAND

Suho belo 0,75l, 2015, 13,5%vol. // 0,75l: 55,00 €/ 0,10l: 7,40 €

Dišeči traminec polsladko - STEYER

Polsladko belo 0,75l, 2017, 13% vol. // 0,75l: 33,00 €/0,10l: 4,40 €

Pikolit suho – VILLA FABIANI

Suho belo 0,75l, 2018, 12,5% vol. // 0,75l: 73,00 €/0,10l: 9,70 €

Pikolit sladko – VILLA FABIANI

Sladko belo 0,20l, 2017, 10,5% vol. // 0,20l: 91,00 €

Dišeči traminec polsladko - STEYER

Polsladko belo 0,75l, 2017, 13% vol // 0,75l: 33,00 €/0,10l: 4,40 €

Chardonnay PRA-VINO - ČURIN

Sladko belo 0,375l, 2007, 11% vol. // 0,375l: 69,00 €

 • V času med mesecem oktobrom in majem so na kozarec ter buteljčno po znanem ceniku na voljo sledeča vina:

  • Rumena rebula – Dar sonca
  • Rose – Dar sonca
  • Renski rizling – Verus
  • Malvazija – Santomas
  • Dišeči traminec – Steyer
  • Modri pinot – Vipava Valley
  • Cabernet Sauvignon – Kristančič
  • Prosecco – Soligo
  • Rose – Frelih

   

  Ostala vina so izključno buteljčna po znanem ceniku.

MEŠANE PIJAČE

Cenik velja od 1.6.2022

Vse cene so v EUR (€) z vključenim DDV

PRIMA catering d.o.o., Juhartova ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini

PE Ljubno ob Savinji